veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u het antwoord op de meeste vragen. Klik op een vraag om het antwoord te lezen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het formulier op de contactpagina of bel naar: 06 39 24 65 26

Onderdelen van de Total Cup®


Wat betekent een modulaire drinkbeker?

De Total Cup® is modulair wat betekent dat deze opgebouwd kan worden vanaf de doorzichtige basis van de drinkbeker. Als de Total Cup® geleverd wordt zit deze compleet in elkaar met het insert in de doorzichtige basis en een losse drinkrand bovenop. Door het volgen van de instructies kan worden ontdekt dat de insert uit de basis kan worden geschroefd en de handvatten van de basis losgehaald kunnen worden.
Optimaal aanbieden?
De gebruiker kan zelf bepalen wat er op de doorzichtige basis wordt gebouwd. Is de wens voor slokdosering met een dunne vloeistof (IDSSI 0, 1) dan wordt de insert gebruikt. Liever dranken van vla dikte (IDSSI 2, 3 of hoger)? gebruik dan de losse drinkrand (https://iddsidranken.weebly.com).
Bekijk ook of de gebruiker beide handvatten, één handvat of geen handvatten aan de beker wil gebruiken. De inkeping in het handvat is bedoeld als visuele en tactiele informatie dat de beker goed staat, ook kan de inkeping gebruikt worden bij beperkte mobiliteit van de handen.

Moet ik alle onderdelen bestellen?

Ja, de Total Cup® wordt geleverd met alle onderdelen dit zijn: basis drinkbeker (transparant), losse drinkrand, insert waarbij bij bestelling de keuze wordt gemaakt voor de 15 ml of 20 ml variant en 2 handvatten. Het gewicht van de lege Total Cup® met alle onderdelen is 166 gram en de afmeting met alle onderdelen is 9 x 20 x13.

Geeft de insert zowel een 5 ml, 10 ml , 15 ml als 20 ml slok?

Nee, dat hangt ervan af van de keuze die wordt gemaakt tijdens de bestelling.
De Total Cup® kan besteld worden als 5 ml, 10 ml, 15 ml of 20 ml variant.

Waarom heeft de insert een dopje?

Het dopje in de insert heeft tot doel dat er een exacte hoeveelheid vloeistof wordt gedoseerd. Het dopje wordt opengezet wanneer de insert in de basis van de beker is gedraaid. Vanaf dat moment wordt de slok gedoseerd. Even geen gelegenheid om te drinken? Sluit het dopje af, je voorkomt hiermee lekkage van de vloeistof uit de beker.

Is een slokgrootte van 20ml niet te groot voor mensen met verslikproblematiek?

Een slokgrootte bij verslik problematiek is maximaal 20 ml (Logemann, 1999). Ieder mens heeft een maximale slik-limiet (Da Costa, 1999) maar een slikvolume limiet van <20 cc wijst op de aanwezigheid van een slikstoornis (Kalf, 2004; Oldenbeuving, 2017). Uit onderzoeken naar de slikcapaciteit en de maximale sliksnelheid zijn er verschillen zichtbaar tussen mannen en vrouwen. Onderzoek van Nascimento (2012) liet een maximaal oraal volume zien van 71 ml bij mannen en 55 ml bij vrouwen. Er werd gesteld dat het grotere volume bij mannen tevens van invloed is op een grotere slik snelheid. In onderzoek van Bennett, 2009) werd de slokgrootte beïnvloed op verzoek (tijdens een consult) 10 – 12 ml en spontaan (on-geobserveerd) 14 – 31 ml.

Waarom een losse drinkrand?

Total Innovation wil de gebruiker een zo compleet mogelijk pakket aan mogelijkheden bieden om de Total Cup® te gebruiken. De levering van de losse drinkrand heeft meerdere doelen; het kan zijn dat de gebruiker niet altijd de insert nodig heeft maar wel een goede drinkrand voor de mondmotoriek. De beker blijft herkenbaar voor de gebruiker. Het kan zijn dat iemand langzaam achteruit gaat en gebruik gaat maken van de insert. Het kan ook zijn dat iemand vooruit gaat en naast gebruik van de insert gebruik kan maken van de losse drinkrand. Daarnaast kan de losse drinkrand gebruikt worden voor vloeistoffen met vla / smoothie dikte (IDDSI 2, 3). Zo blijven de mogelijkheden divers in verschillende situaties.

Waarin verschilt de Total Cup® van een rietje of andere drinkbekers?

De Total Cup® is gepatenteerd, dit betekent dat het een uniek concept is voor exacte dosering van de slokgrootte. De gebruiker hoeft zelf niet na te denken over de grootte van de slok, dit wordt met gebruik van het insert van tevoren bepaald. Een rietje doseert de slokgrootte niet en de gebruiker moet zelf kunnen bepalen hoe zacht of hard hij aanzuigt. Andere drinkbekers doseren de slok ook niet. Misschien wordt de snelheid van een slok beperkt door (het bedienen van) een gaatje of gleufje máár de gebruiker is van te voren nooit zeker van de exacte slokgrootte die wordt afgegeven.

Drinken uit de Total Cup®


Hoe bied ik de Total Cup® aan?

Om de Total Cup® aan te bieden aan de nieuwe gebruiker kan het stappenplan gevolgd worden van de handleiding die bij iedere Total Cup® geleverd wordt. Ook kan het filmpje bekeken worden op de website hierin wordt een stappenplan voor gebruik doorgenomen.

Kan de Total Cup® gebruikt worden voor alle vloeistoffen?

De insert van de Total Cup® kan gebruikt worden voor dun vloeibaar tot karnemelkdikte. Er kunnen zowel koude als hete dranken in de beker. Het is mogelijk om één tot twee schepjes verdikkingsmiddel te gebruiken maar daar is Total Innovation geen voorstander van omdat verdikkingsmiddel impact heeft op de smaakbeleving.

Moet ik mijn hoofd achterover kantelen als ik drink?

Nee, het is niet de bedoeling dat het hoofd achterover gekanteld wordt tijdens het drinken.
Het kan zijn dat de gebruiker het hoofd wel achterover brengt, probeer gebruiker hier dan op te wijzen. De Total Cup® ziet er uit als een normale drinkbeker maar heeft specifieke gebruikersaspecten om de slok te doseren. Het duurt iets langer voordat de slok wordt afgegeven dan in een normale beker. Wanneer de beker horizontaal op de mond staat wordt de slok langzaam gedoseerd. Het hoofd kan daarbij zoveel mogelijk recht worden gehouden. Ongeduldig? Als de gebruiker eenmaal ervaart dat de slok wordt gedoseerd zal de meerwaarde ervan zeker ervaren worden. Bedenkt ook dat het voor gebruikers met verslikproblematiek belangrijk is om rustig te kunnen slikken en niet te snel te willen drinken.

Moet de Total Cup® na iedere slok terug gekanteld worden?

Ja, na iedere slok moet de Total Cup® terug gekanteld worden om een nieuwe slok aan te bieden. De Total Cup® hoeft niet terug op tafel maar kan bijvoorbeeld ter hoogte van de borst gedraaid worden.

Gebruik van de Total Cup®


Is de Total Cup® geschikt voor zowel hete en koude dranken?

De Total Cup® is geschikt voor zowel hete als koude dranken. De basis (de doorzichtige beker) wordt eerst gevuld met de drank tot de streep. Bij gebruik van de insert wordt deze pas geplaatst als geconstateerd is dat de vloeistof niet te heet of te koud wordt ervaren om veilig en prettig te kunnen drinken.

Kan de Total Cup® in de vaatwasser?

De Total Cup® is geschikt voor de vaatwasser en de autoclaaf waarbij de onderdelen bovenin het rek geplaatst dienen te worden. Zet het dopje van de insert open zodat het buisje goed gereinigd wordt.

Kan de Total Cup® in de magnetron?

De Total Cup® is geschikt voor gebruik in de magnetron. Gebruik hierbij alleen de basis (de doorzichtige beker) met eventueel de handvatten. Plaats na het opwarmen van de vloeistof de insert in de basis. Er wordt dan altijd veiligheid gegarandeerd zodat er niet een te warme vloeistof wordt gedoseerd.

Kan de Total Cup® tegen vallen?

Voor de productie van de Total Cup® is gekozen voor een materiaal dat bestand is tegen intensief gebruik. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een beker valt maar het kan gebeuren. We bieden een oplossing voor gebruikers die onbedoeld de Total Cup® laten vallen. Gebruik hiervoor een keycord die aan het handvat bevestigd kan worden. Deze kan bij de bestelling aangevraagd worden en wordt gratis meegeleverd. We proberen zelfs rekening te houden met een voorkeurskleur als die bij ons bekend is.

Is de Total Cup® verkrijgbaar in meerdere kleuren?

Nee, de Total Cup® is alleen verkrijgbaar in de kleur jeansblauw. We hebben voor deze kleur gekozen door de neutrale uitstraling en de mogelijkheid om met andere kleuren b.v. een gekleurde anti-slipmat contrast te kunnen maken. Een eigen kleurtje toevoegen? Dit kan prima met de stickers van goedgemerkt.nl die ook vaatwasser bestendig zijn.

Duurzaamheid en levering.


Hoe is de Total Cup® gemaakt?

Om de Total Cup® geschikt te maken voor diverse gebruikers is spuitgieten gekozen voor het productieproces met een Nederlands spuitgietbedrijf. Spuitgieten is een ingewikkeld en complex proces en voor wijzigingen moet goed nagedacht worden over de meerwaarde ervan. Spuitgieten is daarentegen wel het meest mooie proces om een duurzaam, mooi en veilig product te vervaardigen.

Over alle onderdelen van de Total Cup® is nagedacht.

De Total Cup® is een Gronings en daarmee Nederlands product en gemaakt in Nederland. Bij de ontwikkeling van het prototype is samengewerkt met gebruikers, zorg, studenten, therapeuten (ergotherapeuten en logopedisten) en productontwerpers. Alle aspecten vanuit de praktijk en wetenschap zijn verenigd in het model van de Total Cup® en nog steeds luisteren en lezen we goed welke ontwikkelingen we mee kunnen nemen in het ontwerp.

Hoe snel wordt de Total Cup® geleverd?

Wij proberen om de bestelling van de Total Cup® zo snel mogelijk bij de gebruiker te krijgen in een mooi en duurzaam kartonnen doosje. Indien mogelijk wordt een dag na de bestelling de Total Cup® aangetekend verzonden via DHL.

Heeft de Total Cup® een keurmerk?

Ja de Total Cup® is sinds kort voorzien van een CE-Keurmerk

Total Innovation B.V.
Marsstraat 13
9742 EK GRONINGEN

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram